AI Creative Guide

لارښود

د AI له وتنه او د ډیزاین سافټویر ترمنځ د رنګ پروفایلونو سمون

څنګه زه ډاډ ترلاسه کړم چې د AI لخوا تولید شوي رنګونه کله چې Photoshop یا Illustrator ته واردېږي، دقیق ښکاري؟

د دې لپاره چې د AI لخوا تولید شوي رنګونه په Photoshop یا Illustrator کې دقیق ښکاري، لومړی باید د جنریټر لخوا کارول شوی د رنګ فضا وپېژنئ، بیا که ستاسو د کار چاپېریال توپیر لري، فایل په واردولو کې په صراحت سره sRGB ته واړوئ. دا پروسه هغه رنګ پرې کول یا ډېر اشباع شوی ښکاري مخه نیسي چې کله د یوې انځور ځانګړی پروفایل د سمولو پر مهال له پامه وغورځول شي یا ناسم سمون ولري.

Understanding sRGB and Display P3 in AI Outputs

ډیری عصري AI انځور جوړونکي په Display P3 یا Adobe RGB کې انځورونه جوړوي، کوم چې د معیاري sRGB په پرتله پراخه رنګونه لري او ډیری ویب براوزرونو او زړو مانیټرونو کې کارول کیږي. Display P3 د شنه او سره رنګونو پراخه لړۍ پوښي، چې په لوړ کیفیت لرونکو مانیټرونو کې انځورونه ژوندی او ډک رنګه ښکاري. خو که تاسو د Display P3 انځور په داسې ډیزاین سافټویر کې خلاص کړئ چې sRGB ته تنظیم شوی وي او سمې د تبادلې ترتیبات ونه لري، نو سافټویر ممکن د رنګ ارزښتونه په ناسمه توګه تفسیر کړي، چې پایله یې کم رڼا او خړ بڼه وي. برعکس، که چیرې د پراخه رنګ لرونکی انځور پرته له تبادلې له تنګې فضا سره سمون شي، نو 'کلیپینګ' رامنځته کیږي، چېرې چې په ډېرو روښانه برخو کې نری بدلونونه له لاسه ورکول کیږي. هدف دا نه دی چې رنګونه 'روښانه' شي، بلکې دا دی چې ډاډ ترلاسه شي چې شمېرې ارزښتونه ستاسو په ځانګړي مانیټر چاپیریال کې په سمه توګه لیږدول کیږي. که ستاسو مانیټر sRGB ته تنظیم شوی وي، نو د P3 انځور به یوازې هغه وخت سم ښکاري که چیرې سافټویر پراخه ارزښتونه په هوښیارۍ سره ستاسو په تنګه پرده کې سمون کړي. که ستاسو مانیټر P3 ملاتړ کوي، تاسو کولی شئ بشپړ ژوندیوالی وساتئ، خو تاسو باید ډاډ ترلاسه کړئ چې ستاسو وروستی د صادرولو فارمټ هغه پراخه رنګ ملاتړ کوي، که نه نو، اضافي د رنګ معلومات بیا هم له منځه ځي.

د سم رنګ مدیریت تنظیمول

ستاسو د ډیزاین کار ځای باید داسې تنظیم شي چې د رنګ فضاګانې په قصدي ډول ترسره کړي، نه دا چې په ډیفالټ فرضیو تکیه وکړي. په Photoshop کې، Edit > Color Settings ته لاړشئ. د عمومي ویب او پرنټ کارونو لپاره، خپل Working Space په sRGB IEC61966-2.1 کې تنظیم کړئ. دا ترټولو خوندي اساس دی ځکه چې دا په نړیواله کچه ملاتړ لري. خپل Conversion Options په "Relative Colorimetric" کې تنظیم کړئ او د "Black Point Compensation" چک باکس فعال کړئ. Relative Colorimetric د سرچینه انځور سپینه نقطه ساتي، کومه چې د AI لخوا جوړ شوي هنر د روښانتیا او تضاد ساتلو لپاره حیاتي ده. Black Point Compensation ډاډ ورکوي چې تیاره رنګونه په سمه توګه نقشه شوي وي، چې له امله یې سیوري ډېر تیاره یا ډېر روښانه نه کیږي. په Illustrator کې، ورته ترتیبات د File > Document Color Mode لاندې شتون لري. ډاډ ترلاسه کړئ چې دا ستاسو د اصلي تولید اړتیا سره سمون لري. که تاسو د لوړې کچې ډیجیټل څرکونو لپاره ډیزاین کوئ، نو تاسو ممکن Display P3 غوره کړئ، خو باید په یاد ولرئ چې زوړ وسیلې ممکن دا په دقیق ډول نه ښیي. په خپل کار ځای کې ثبات هغه غیر متوقع بدلونونه مخنیوي کله چې تاسو د اپلیکیشنونو ترمنځ لیږد کوئ. تل ډاډ ترلاسه کړئ چې ستاسو مانیتور که ممکن وي د سختوالی کیلیبریټر په واسطه کیلیبریټ شوی وي، ځکه چې یوازې سافټویئر کیلیبریټشن د مسلکي رنګ سمون لپاره اکثرا کافي نه وي.

د PNG/JPG فایلونو اړول پرته له دې چې روښانتیا له لاسه ورکړل شي

کله چې د AI لخوا جوړ شوي PNG یا JPG فایلونه وارد کوئ، که ستاسو ترتیبات لا دمخه تنظیم شوي وي، په اتوماتیک رنګ بدلون باور ونه کړئ. پرځای یې، د روښانتیا ساتلو لپاره یو ځانګړی جریان تعقیب کړئ. لومړی، د انځور خاصیتونه وګورئ ترڅو د هغه اصلي رنګ فضا تایید کړئ. که انځور لا دمخه په sRGB کې وي، هیڅ بدلون ته اړتیا نشته؛ یوازې یې پرانیزئ. که انځور په Display P3 کې وي او ستاسو د کار چاپېریال sRGB وي، د Edit > Convert to Profile مینو وکاروئ. د مقصد فضا په توګه sRGB غوره کړئ او د نیت په توګه Relative Colorimetric وټاکئ. دا طریقه هغه رنګونه چې د sRGB په حد کې راځي په مستقیم ډول نقشه کوي، پداسې حال کې چې د حد څخه بهر رنګونه په نرمۍ سره د شته حد ته راټیټوي. د عکس انځورونو لپاره د "Perceptual" نیت کارول ډډه وکړئ، ځکه چې دا کولی شي د دقیق ډیزاین کار لپاره رنګونه ډېر سخت بدل کړي. که تاسو په بشپړ ډول په P3 چاپېریال کې کار کوئ، فایل په P3 کې وساتئ خو ډاډ ترلاسه کړئ چې ستاسو د صادرولو ترتیبات Display P3 مشخص کړي. هیڅکله د رنګ فضاګانو د بدلون څخه مخکې شفافیت نه ځوړند (flatten) کړئ، ځکه چې دا کولی شي د پس منظر رنګ بدلونونه رامنځته کړي چې د شفافو څنډو ادراک شوی رنګ بدلوي. فایل د الفا چینلونو سره د PNG په توګه وساتئ ترڅو تیزې څنډې وساتل شي، یا که د فایل اندازه لومړیتوب لري، د لوړ کیفیت JPEG په توګه یې وساتئ، په داسې حال کې چې د کمپریشن کچه باید په ګریډینټونو کې بانډینګ (banding) رامنځته نه کړي.

د صادرولو وروسته د سپین رنګ توازن لاسي تنظیمول

که څه هم سم د پروفایل بدلون شوی وي، AI انځورونه اکثرا د خپلو روزنیزو معلوماتو یا د جوړولو د پیرامیټرونو له امله لږ رنګي انحراف لري. د واردولو وروسته، د سپین رنګ توازن په بصري توګه ارزیابي کړئ. د هیسټوګرام د چک کولو لپاره د Levels تنظیم لایه وکاروئ. که هیسټوګرام په هر اړخ کې تشې وښیي، د تور او سپین نقطې تنظیم کړئ ترڅو د تونل حد کش کړئ. دا اکثرا کوچني رنګي انحرافات د رنګ/اشباع (hue/saturation) تنظیماتو په پرتله په اغیزمنه توګه اصلاح کوي. د ځانګړي رنګ اصلاح لپاره، د Curves تنظیم وکاروئ. په انځور کې په سپینه نقطه کلیک وکړئ ترڅو یو بې طرفه مرجع ټاکل شي، بیا د سره، شنه او نیلي چینلونو په جلا توګه تنظیم کړئ ترڅو هر پاتې رنګي انحراف خنثی کړئ. د مثال په توګه، که انځور ډېر تودوخه لري، په منځنیو تونونو کې د نیلي چینل لږ زیاتوالی راولئ. یوازې په سترګو باور ونه کړئ؛ هیسټوګرام وکاروئ ترڅو ډاډ ترلاسه کړئ چې تاسو جزئیات نه پرې کوئ. دا لاسي تنظیم تاسو ته د وروستي بڼې په اړه کنټرول درکوي، چې ډاډ ترلاسه کوي د AI لومړنی خروجي ستاسو د برانډ لارښودونو یا د ډیزاین aesthetic سره سمون لري. دا یو اصلاح کوونکی ګام دی، نه یو تخلیقي ګام، چې هدف یې دقت دی نه هنري لوړوالی.

د سکرینونو ترمنځ د رنګ ثبات ازموینه

د رنګ دقیقیت د لیدلو په وسیله پورې اړه لري. خپل وروستی ډیزاین په څو سکرینونو وازمویئ ترڅو پوه شئ چې هغه څنګه لیږدول کیږي. خپل ډیزاین په معیاري لیپټاپ سکرین، موبایل وسیله، او که امکان وي، په کیلیبریټ شوي مسلکي مانیټر وګورئ. د اشباع او روښانتیا توپیرونه یادښت کړئ. که انځور په موبایل وسیلو کې ماته ښکاري، دا ممکن د دې لپاره وي چې وسیله یو سخت رنګ پروفایل پلي کوي. په داسې حالتونو کې، په پام کې ونیسئ چې دوه نسخې جوړې کړئ: یوه د پراخه ګیمټ (wide-gamut) سکرینونو لپاره بهینه شوې او بله د معیاري sRGB لپاره. که شتون ولري، د مختلفو رنګ پروفایلونو د شبیه کولو لپاره د براوزر ډیولپر وسیلې وکاروئ. دا د ازموینې مرحله تاسو ته مرسته کوي چې وړاندوینه وکړئ ستاسو لیدونکي به رنګونه څنګه درک کړي. په یاد ولرئ چې هیڅ یو ترتیب په ټولو وسیلو کې بشپړ ثبات نه تضمینوي، خو منظمه ازموینه تاسو ته اجازه ورکوي چې د خپل هدف لیدونکو لپاره غوره تعادل غوره کړئ. دا لیدلوري یادښت کړئ ترڅو د راتلونکو پروژو لپاره خپل کار جریان اصلاح کړئ.

دا لارښود هغو ډیزاینرانو او پراختیاکوونکو لپاره ترټولو ګټور دی چې په مخلوط وسیلو چاپیریالونو کې د وړاندوینه کیدونکي رنګ بیا تولید ته اړتیا لري. دا هغو کسانو ته خدمت کوي چې تخنیکي دقیقیت د ذاتي جمالي اصلاحاتو پرځای لومړیتوب ورکوي. هغه کسان چې یوازې په یو اکوسیستم کې کار کوي، لکه یوازې د Apple وسیلې، یا هغه چې تخنیکي کیلیبریټ کولو پرځای شهودي لید اصلاحات غوره ګڼي، ممکن دا کچه تفصیل غیر اړین ومومي او ساده، لومړی لید ته متمرکز وسیلې غوره کړي.

اعلان
اعلان

The AI Creative Workflow Guide

The reader will be able to select, integrate, and apply AI tools effectively across creative media and design workflows.

Get it — $29